Снимка БулфотоОпасно време ни очаква днес. Синоптиците са обявили оранжев и

...
Снимка БулфотоОпасно време ни очаква днес. Синоптиците са обявили оранжев и
Коментари Харесай

Обявиха жълт код за поледици в пет области в Северна България

Снимка Булфото

Опасно време ни чака през днешния ден. Синоптиците са оповестили оранжев и жълт код за обособени области в страната.  В четвъртък над България ще бъде облачно, дъжд ще вали на доста места, като по-значителни валежи се чакат в Южна България.

Оранжев код  е разгласен за 6 области поради интензивни  превалявания , както и мощен вятър. Това са областите Смолянска, Кърджалийска, Хасковска, Старозагорска, Сливенска и Ямболска. В тези области се чакат количества на  превалявания те между 40 и 60 л/кв.м. Ще духа мощен южен вятър с пориви до 24 м/с. За 8 области в Южна и Централна България е обявен  жълт код  заради обилни  превалявания  от  дъжд . Това са областите Благоевградска, Пловдивска, Пазарджишка, Габровска, Великотърновска, Търговищка, Шуменска и Бургаска. Там предстоящите количества на валежа ще са до 25 л/кв.м., пише dunavmost.com.

Жълт код е разгласен за 5 области в Северна България, само че за поледици.  Това са областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска и Ловешка. В тези области в утринните часове ще има заплаха от поледици.

Минималните температури ще бъдат от минус 1 градус в Северозападна България, до 10 градуса в югоизточните региони. Дневните температури ще бъдат към 4 градуса в северозападните региони, а в източните към 13-14 градуса. За София минималната температура ще бъде 5 градуса, а оптималната 8 градуса.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР